Η ζωή θα βρει το δρόμο της

Η ζωή δεν πρέπει να σταματήσει! Το ισχυρό σοκ της παγκόσμιας κοινότητας από τον κορονοιό COVID-19 έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο αίσθημα ανασφάλειας σε εκατομμύρια κόσμο για το μέλλον, καθώς και ένα ψυχολογικό τέλμα για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

Η σημερινή μας ρουτίνα είναι αυτή που θα πρέπει να αλλάξει για λίγο, και όχι οι ζωές μας. Η επιστήμη και ειδικότερα η ιατρική είναι παρούσα και δίνει θαυμαστό αγώνα για να αντιμετωπίσει τον ιό, που σε συνδυασμό με την δική μας καθολική υπακοή στις οδηγίες της θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

Σημασία έχει τι κάνουμε εμείς την επομένη ημέρα. Συνεχίζουμε να ζούμε ή κλεινόμαστε στο «μικρόκοσμό» μας, με τεράστιες ψυχολογικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις; Η απάντηση είναι φυσικά μία, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ.

Η ροή της ζωής μας δεν πρέπει να διακοπεί όπως και τα σχέδια μας. Ότι ο καθένας μεμονωμένα έχει προγραμματίσει πρέπει να πραγματοποιηθούν. Ισχυρότερη ψυχολογική ανύψωση από το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση ενός ταξιδίου δεν υπάρχει. Η απόκτηση νέων εμπειριών, νέων εικόνων και αναμνήσεων για το «συναισθηματικό μας άλμπουμ» είναι τα εφόδια για μια ουσιαστική ψυχική υγεία.

Η ζωή θα βρει το δρόμο της και πρέπει να μας να είμαστε παρόντες, ουσιαστικά και ψυχολογικά.